Последната снимка на Сергей Скрипал и дъщеря му, направена няколко часа преди отравянето, поражда очевидни въпроси, които досега не си е поставял никой и тази снимка крие една огромна тайна. Това твърди руският писател, аналитик, журналист, копирайтър, блогър и политтехнолог  Андрей Егоров, цитиран от "Новые Известия".

"Снимката е направена в пицария няколко часа преди отравянето. Сега на въпросите. Виждате ли в огледалото фотографа? Кой е той - не е известно. Не е споменат и в официалната информация за разследването. На масата освен това има две чаши. И бутилка. Значи трябва да има минимум още един човек, който не пие бира. Той също липсва в сводките за разследването. В същото време Скотланд Ярд разглежда версията, че дъщерята е долетяла от Москва с отрова по дрехите. Тя е трябвало да се смеси с другите компоненти непосредствено в пицарията. Къде са тези хора?", пита блогърът Андрей Егоров.  

Въпросът действително е резонен и парлив, защото отровата "Новичок", с която според британците са отровени Скрипал и дъщеря му, е "бинарна". Т.е. тя се състои от две безвредни и безобидни съставки, и става смъртоносна, само когато те се смесят. Един от компонентите, според следователите е донесен от младата жена или на повърхността дрехите ѝ, или върху нейните вещи. Следователно, вторият компонент може да е бил задействан някак си в пицарията. Замесен ли е при това положение в отравянето фотографът, който снимал Скрипал и дъщеря му и възможно е обядвал в компанията им, отбелязва в заключение Андрей Егоров. 

Превод и редакция: БЛИЦ