В един от петзвездните турски хотели сервитьор е отишъл в стаята, където се намирала 15-годишна рускиня, и е извършил сексуални действия спрямо ученичката, съобщава Hurriyet.

Момичето пристигнало на почивка в Анталия, Турция, заедно с родителите си. Отбелязва се, че рускинята „е била подложена на сексуално насилие в стаята си“. Подробности за инцидента не са дадени, но е известно, че семейството на жертвата на сервитьора, който работи в хотела, вече е съобщило за инцидента на местната прокуратура.

Първо родителите на момичето се обърнали към персонала на хотела с молба да извикат полицията. Ръководството на хотела, според информацията, решило да скрие инцидента и да запази репутацията на бизнеса.

"Той работи при нас от четири години. Видял е руското момиче да се целува с друг летовник. След това тя е спряла сервитьора, който преминавал покрай стаята й, и помолила: "Не казвай на мама". Последвалите действия са станали точно след този диалог", разказал е своята версия за инцидента генералният мениджър на хотела Фатма Доган.

Родителите на момичето са написали заявление срещу сервитьора, както и спрямо цялото ръководство на хотела. Съобщава се, че консулът на Русия в Анталия Иван Степанов също е подал жалба до Министерството на туризма и Асоциацията на туристическите хотелиери на Средиземноморието.