Авер на Злати Златев-Златистият е заловен да шофира с 2,2 промила алкохол в издишания въздух, като отказал кръвна проба. 50-годишният дупничанин Николай Шиклев, известен като Шиклата, е спрян за проверка от пътните полицаи през нощта на събота срещу неделя в Дупница.

Шиклев спрял на вдигнатата стоп-палка. Пътните полицаи му проверили документите и бил тестван с дрегер за алкохол, пише struma.bg. Устройството отчело 2,2 промила в издишания въздух. Пътните полицаи свалили номерата на джипа му и го транспортирали до Спешен център, за да даде кръв за алкохолна проба, но Шиклев категорично отказал и за отказа подписал документ. Съставен му акт за шофиране в нетрезво състояние и му е отнета книжката. 

Николай Шиклев е от кръга приятели на Злати Златев-Златистия, който в момента доизлежава присъда в затвора във Варна за убийство.
Минути след като Шиклев отказал кръвна проба, в Спешен център е докаран и 60-годишният Иван Георгиев от Дупница, на когото дрегерът отчел 1,2 промила алкохол в издишания въздух. Георгиев също отказал да даде кръв за проба за наличие на алкохол.