Още две обвинения ще има срещу членове на престъпната група, свързана с Маргините, съобщиха за БЛИЦ запознати.
При акция на Прокуратурата и Дирекция “Противодействие на организираната и тежката престъпност” днес бяха задържани финансиста на братята Красимир и Николай Маринови - Иван Христов Иванов, както и Милена Иванова Василева и Христо Халваджиев - Халвата.
Срещу първите двама вече бе повдигнато обвинение от Софийска градска прокуратура - за участие в организирана престъпна група и данъчни престъпления. Те са задържани за 72 часа, а при претърсването на  офиса на Иванов бяха иззети над 120 000 лева. Халваджиев бе извикан на разпит.

След като Маргините бяха арестувани и обвинени в подготовката на убийства, босовете на СИК наредили от ареста целият им бизнес да се движи от Халваджиев. Съгражданинът на Маргините от Смолян въртял делата на застрахователната компания „БулИнс", занимавал се с търговия с петрол и стопанисвал имотите на Красимир и Николай Маринови.
Христо Халваджиев си спечелил доверието на Маргините не само защото е от Смолян, а и заради безкомпромисния си нрав. Богаташът не се поколеба да влезе във война дори с бившия правосъден министър Георги Петканов по времето, когато той бе министър на вътрешните работи. Христо Халваджиев опита да свали Георги Петканов с компромат. Неговата телевизия „Родопи САТ+" предостави на Нова тв скандален запис от помощно училище в смолянското село Чокманово. В репортажа Петканов прави скандално изказване пред директорката Мария Семерджиева и децата: „Госпожо, значи освен това, което сте написали, имате и малко бонификация - един телевизор, да пускате на децата секс филми да гледат". Впоследствие се оказа, че записът е бил монтиран и че думите на Петканов са казани не в залата и в присъствието на деца, а под формата на шега, която министърът си прави с учителката на двора на училището.

Прокуратурата и Дирекция “Противодействие на организираната и тежката престъпност” са работили повече от година по разкриването, документирането и пресичането на престъпната дейност на организираната група.
Воденото разследване не е било осуетено, въпреки изтичането на информация за разработката през месец ноември м.г., което доведе до широко огласените сътресения във висшето ръководство на МВР. Работата по случая продължава, съобщиха от МВР. /БЛИЦ