Сестрата на задържания с кокаин и други наркотични вещества син на щангиста Гълъбин Боевски - Пол Боевски, отказа да го брани пред медиите. "Не, не искам да го защитя, няма какво да кажа", заяви младата жена пред Lupa.bg. 

Това на практика беше единственото изявление на младата дама пред журналисти преди мярката. Самият Пол дойде доста усмихнат в съда, за разлика от предната мярка, преди седмица, той не криеше лицето си, а дари фотографите с усмивка. Пол Боевски обаче отказа да даде изявление.

Пред съда адвокатите на му поискаха той да бъде освободен под парична гаранция. Те изтъкнаха, че от предните му издънки са изминали повече от 10 години. Юристите представиха характеристика на задържания, според която той е буен, но бил изключително отговорен към семейството си. "Има грешка, има прошка", казаха защитниците. 

Прокурорите обаче бяха категорични, че Пол Боевски трябва да остане в ареста. Те изтъкнаха, че са събрали достатъчно доказателства срещу него.

Според съдиите групата на Пол Боевски е била много добре организирана, дрогата се криела в специални тайници. Те сметната, че има достатъчно доказателства срещу сина на щангиста. "Има голяма опасност да се извърши ново престъпление, ако той бъде пуснат на свобода", отсякоха магистратите. Те решиха да го оставят в ареста. 

Пол Боевски е задържан заедно със свой приятел, а при обиска у тях и в джипа им са открити дози кокаин - 4,42 грама , 17,44 грама  амфетамини и 2,31 грама трева, скрити в батерии на фенерче. Синът на големия щангист Гълъбин Боевски е обвинен за разпространение на дрога.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!