Нямам асансьор. Всичко, което имам, съм го декларирал. Това заяви министърът на МВР Младен Маринов в ефира на "Здравей, България" на въпрос къде точно живее и дали като Цветан Цветанов има асансьор, който спира директно в жилището му. 

"Жилището ми е от 2012 година. Не е сменяно, откакто съм във властта“, добави той.

Силовият министър бе запитан за казуса със сина на Гълъбин Боевски: "За съжаление това, което казвате е факт. Пол Боевски е задържан с още едно лице. Наркотиците са укрити в батерии за електрическо фенерче - доста иновативно е това. За съжаление, младо момче, но тръгнало по лош път. Работим по оперативна информация. Електронната везна е открита при претърсването на жилището. Разследващите вече работят с тях. Тревожното е, че млади хора търсят начини за бързо забогатяване и тръгват по този път", коментира Маринов.

"След интервюто тук отивам на границата с Гърция. Незаконната миграция е една постоянна заплаха. Дали има пикове или спадове, няма значение, не можем да сме спокойни. Ситуацията може да се промени за дни. Ако голям брой хора дойдат на нашата граница е голям хуманитарен проблем. Ние трябва да сме готови. На този етап, при комуникацията с гръцките колеги, те ни уверяват, че ситуацията е под контрол. Има такива опити за преминаване на повече хора и от Турция. Всеки план трябва да се разиграе обаче и на терен, за да сме сигурни, че ще свърши нужната работа", обясни силовият министър.