Софийският градски съд ще решава днес за ареста на двама мъже, обвинени за кражба на 300 000 лв. от инкасо автомобил. Инсценираният обир беше извършен в паркинг на столичен мол през януари, съобщава Канал 3.
Обвинени за кражбата са охранителят Явор Георгиев, който е шофирал инкасо автомобила, приятелката му Екатерина Кабакчиева и съседът им Илиян Илиев.

През януари колата беше изоставена край столичен търговски център с над 400 000 лева в нея. Тогава шофьорът Явор Георгиев твърдеше, че е бил нападнат и заплашван с пистолет.

През юли от прокуратурата обявиха, че грабежът на инкасо автомобила от началото на годината е инсцениран от тримата арестувани. Откраднатото Явор дал на съхранение при любовницата си, която ги скрила в гардероба. При обиска в дома й полицаите открили парите недокоснати - облепени със стикерите на фирмата за инкасо.

В автомобила са останали около 405 000 лв., като причината за това е, че предварително подготвеният сак, който са носили обирджиите, се е оказал малък.

В средата на юли Софийският апелативен съд остави за постоянно в ареста задържаните Явор Георгиев, Екатерина Кабакчиева и Илиян Илиев. Днешното заседание е по молба на двамата мъже, които искат освобождаване от ареста. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!