Българин е една от жертвите при стрелбата в германския град Ханау снощи около 22 ч. местно време.

Наш сънародник, който също е на гурбет в Германия, разказа по телефона пред БЛИЦ, че загиналият български гражданин е бил шофьор на бетоновоз. Към момента на стрелбата с него имало и други българи, но те се спасили.


Според непотвърдена засега официално информация загиналият наш шофьор е на около 40 г, родом от Северозапада, от Мездра. Вдовец е, има малко дете. Заминал на гурбет в Германия, за да може да го издържа.

Нито от външно министерство, нито от консулския ни отдел в Германия засега не са изнесли официална информация за въпросния българин.

Десет души бяха убити при стрелби в два наргиле бара. Други четирима са тежко ранени. Стрелецът се придвижвал с кола в тъмен цвят.

След 7-часово издирване властите информираха, че заподозреният за стрелбата е намерен мъртъв в дома си заедно с майка си - също убита.

Стрелецът е оставил писмо, в което е признал деянието си и е изразил крайнодесни възгледи, съобщи в. „Билд“, без да цитира източник. Нападателят - Тобиас Р. е германски гражданин с разрешително за огнестрелно оръжие, а боеприпаси и пълнители са открити в колата му, посочи още изданието.

Нападателят първо убил 3-ма души в бара в центъра на Ханау, след което с кола се придвижил до другия бар в кв. „Кеселщат”, където застрелял на място още 5-има. Накрая стрелял и на площад. Жертвите станаха десет, след като ранен почина по-късно.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ