"Реакцията на полицаите, пристигнали на мястото на масовия бой с 30 души в Казанлък, е навременна", съобщи старши комисар на ОДМВР в Стара Загора Лазар Христов на брифинг. Преди подадения сигнал за масовото сбиване полицаите са участвали в кратка гонка с неправоспособен шофьор.

От думите му стана ясно, че сигналът за побоя е бил получен в 13:57 часа, а в 14:01 часа униформените вече са били на мястото на инцидента. 

"Пристигайки на мястото, те установяват ранени лица и подават сигнал към медицински екипи, които се насочват към мястото, за да окажат медицинска помощ. По това време само един екип се отзовава.

След кратки беседи с очевидци са установени автомобилите, с които са се оттеглили те. На три локации в Казанлък и Павел баня въпросните коли и лица са задържани", допълни той.

Междувременно стана ясно, че "трима от ранените при масовия бой в Казанлък са в изключително тежко състояние, с травми, несъвместими с живота", поясниха от прокуратурата.

Към този момент общо петима души са с опасност за живота.

Прокурор Атанасов уточни, че в сбиването са участвали 30 души, а 19 от тях са били задържани. На петима души, сред които жена и непълнолетен гражданин, е повдигнато обвинение за убийството на един от участниците в боя.

"По случая е образувано досъдебно производство", съобщи директорът на ОДМВР – Стара Загора ст. комисар Лазар Христов.

Припомняме, че на 20 март около 14 часа стана масово сбиване в района на паркинга на Кооперативния пазар в град Казанлък. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук