Иван Киров, син на отвлечения от „Наглите“ бизнесмен Киро Киров, държан 17 дни в плен, е крайно възмутен от вчерашната информация, че двама от "Наглите" може да излязат предсрочно.

"Прочетох, че единия го освобождават 9 г. предсрочно. В крайна сметка това са хора с тежко криминално минало. Не би ли следвало те да бъдат даже осъдени на по-висока присъда, отколкото да ги освободят предсрочно?!", запита той в ефира на Нова телевизия.

"Това са хора с десетки досиета в полицията. Най-накрая ги осъждат и доказват едно от престъпленията им. Разбирам едно дете да открадне дъвка и за първи път...", каза още Киров.

Според него те са си платили с парите от отвличанията: "Нашите над един милион лева ги няма. Тези хора най-вероятно разполагат с тези пари, това не се случва случайно. Нашите пари са описани, банкнота по банкнота. Питам къде са ни парите и ще ни бъдат ли върнати! 12 семейства бяха ощетени заради този случай. Те излежават присъда като за едно семейство".

"В момента получават един втори шанс, който е пример за нашите престъпници. Те лежат само след 7 г. и имат 3 милиона лева в себе си. Това са хората, които рязаха уши и пръсти. Това са убийци и това е равносилно на убийство. Те ме питаха дали искам да ми върнат баща ми на парчета и ми казаха, че, ако не им платя, ще го убият", добави бизнесменът.