Убийството на красивата Милена Динова в пловсивското село Куртово конаре било нелеп инцидент. Това твърдят адвокатите на Илиян Рангелов в съдебната зала. Преди седмица страната бе потресена от зверското убийство на 26-годишната жена, която бе наръгана с един удар в сърцето от годеника си Илиян.
 

И прокурорът, и съдията определиха като абсурдни  твърденията, че би могло едно убийство, извършено по такъв начин да бъде нелеп инцидент. Единственото нещо, което каза 28-годишният Рангелов бе: „Не знам защо го направих, не мога да кажа!”

В съда стана ясно още, че патоанатомите, извършили аутопсията на Милена, са били категорични, че тя е починала от кръвозагуба, вследствие на прободната рана. При претърсване в дома на Илиян са били открити няколко ножа. ДНК експертиза, направена на единия, сочи, че именно с него е било извършено убийството, въпреки, че е бил измит.

По острието са били намерени следи от кръвта на Милена.

Илиян Рангелов е прекарал пет дни в болница под охрана, тъй като малко след задържането си е направил опит да се самоубие, режейки вените си.

Адвокатите поискаха да бъде назначена психологична експертиза на обвинения в бруталното убийство. Съдът обаче отказа с мотива, че до дни ще бъде изготвена комплексна съдебно – психиатрична психологична експертиза.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ