Окръжният съд в Габрово остави в ареста тримата, задържани за побоя в супермаркет. Нападението предизвика буря от недоволство и размирици в Габрово.

Магистратите прецениха, че двамата братя Йордан и Петко Асенови и племенникът им Никола Монев, известен като Ники Тупалката, могат да извършат друго престъпление или да се укрият.

Днес задържаните отново обявиха, че съжаляват за това, което се е случило.

Съдебното им минало е доста богато: И тримата са осъждани, а Йордан е извършил нападението в изпитателен срок на друга присъда - за противозаконно отнет със сила автомобил, с който катастрофирал и го смазал напълно.

В съда стана ясно, че Ники Тупалката е правил опит да избяга от следствения арест през 2017 г. Тогава той е бил задържан за кражба от възрастна жена. 

Тупалката погълнал метални предмети в килията и бил откаран в болницата в Габрово. Три дни след това скочил от третия етаж на хирургията в опит да избяга. Получил множество наранявания и заради здравословното му състояние мярката му била променена.

Скоро след това извършил ново престъпление и така висящите производства срещу него са 2. 

Тримата ще изчакат старта на делото в ареста във Велико Търново. Припомняме, че бяха преместени там заради напрежението в Габрово.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ