Обстановката в областния център вече е спокойна. Въпреки това засиленото полицейско присъствие остава. При снощните протести хората доказаха, че са чули призива за здрав разум въпреки опитите за провокации. Това каза кметът на община Габрово Таня Христова.

Във вчерашния митинг в града се включиха около 700 души, които лично управникът покани в Общината за среща. „Огромната част от хората протестираха мирно и аз се отнасям с респект към техните искания. Нито едно искане, нито едни призив няма да остане нечут. Всичко, което е в компетенциите ми като кмет, ще го направя, а за останалото лично ще се погрижа да достигне до институциите, които имат роля в този процес. Благодаря на органите на МВР за това, че за пореден ден гарантират реда и спокойствието в нашия град!“, каза още кметът Христова.

По време на вчерашните протести започна изготвянето и на подписка, с която хората подкрепят предложението на Община Габрово за замяна на наказанието „глоба“ с „наказателен труд“. Документът бе изпратен официално до Народното събрание, Министерския съвет, НСОРБ, президента и омбудсмана. Само във вчерашния ден, по време на срещата с градоначалника, подписката бе подкрепена от близо 700 човека. Днес тя е разпространената в различни търговски обекти, заведения и публични институции в града. Като бъде допълнена, ще бъде предоставена на съответните институции.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!