Полицията си върши много добре работата в Габрово. Единствено шефът на полицията в града е направил една грешка. Такова мнение изрази вицепремиерът Красимир Каракачанов пред bTV по повод напрежението, възникнало в Габрово след тежък побой на магазинер.
 
„При задържането на тези трима цигани са пуснати на свобода. Оказва се, че единият е с присъда в изпитателен срок, а другият е с присъда“, посочи Каракачанов. „Ако са задържани за 72 часа, това напрежение нямаше да бъде предизвикано в града“, смята той.
 
„Иначе полицията си върши работата“, допълни той.
 
Каракачанов заяви, че подкрепя всякакви протести, но не и агресията срещу служителите на реда. „Не може да си слагаш качулка, да пиеш и да се биеш с полицията“, възмути се той.
 
Вицепремиерът излезе и с предложение как да се реши проблемът с извършителите на дребни престъпления, които, обаче, са социално слаби и не могат да си платят глобите: „Що, не можеш да си платиш, но имаш енергия да вършиш престъпления, полагаш обществено полезен труд в полза на обществото“.
 
Относно концепцията си за справяне с циганския проблем Каракачанов беше категоричен, че ако тя не се приеме, той ще подаде оставка. Той посочи, че е получавал обвинения, че тя е твърде мека.
 
Според водещата, обаче, се чули гласове, че е прекалено крайна и че Каракачанов се изживява като Хитлер. „Е как ще се изживявам като Хитлер, сега извинявайте“, възрази той.
 
Каракачанов коментира и изказването на Валери Симеонов, че неминуемо ще дойде време за оставка на премиера Бойко Борисов: „Аз мисля, че няма такива предпоставки. Ако се абстрахираме от скандалите, които съпътстват всяко едно управление и всяка предизборна кампания, правителството генерално си върши работата. Повишение на заплатите, допълнително пари за здравеопазване, най-накрая ще модернизираме българската армия“.