ОД на МВР-Бургас току-що разпространи сводка за бруталното убийство на 71-годишната Янка в бургаския квартал Сарафово. Оказва, че 72-годишният съпруг Манол Манолов сам се обадил на тел 112 в 11:55 часа и съобщил подробности как е удрял жена си по главата с чук, но тъй като все още продължавала да диша, я довършил, като я затиснал с възглавница, уточнява Флагман.бг.

След първоначалния оглед на касапницата на първия етаж в къщата на ул. „Иван Антонов” №2, става ясно, че всичко е оплискано от кръв и мозък на беззащитната жертва, чието сърце обаче не спирало, а белите дробове изтласквали въздух в конвулсии.

Затова се наложило Манол да я доумъртви, затискайки продължително време главата й с възглавница. След като се обадил на тел. 112 и получил уверение от дежурните, че вземат думите му насериозно, той седнал и изчакал полицията да дойде.

Психарят бе изведен от мястото. Входната врата на жилището им обаче бе затворена и опасана с полицейска лента около 13 часа. Тялото на жертвата все още е вътре в очакване на оглед от съдебен лекар.

По данни от ОД на МВР Манол е лежал в Психодиспансера 6 пъти, но последните две години не е постъпвал за лечение. В това време жена му била при децата си в Германия, върнала се наскоро оттам.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!