След убийството на 28-годишен пастир в пирдопското село Aнтон жителите му излязоха тази сутрин в подкрепа на кмета.

Вчера главният секретар на МВР Петър Тодоров обяви, че ще има пълна проверка на серията от сигнали, които са получавали, които са както срещу двамата братя от една страна, така и срещу общината.

Затова тази сутрин много хора се събраха в подкрепа на кмета Aндрей Симов. 

Тихомир Безлов със скандални детайли за убийството в Антон, извършено от богатите арендатори

Те са и служители на общината, и хора, които се занимават със земеделие, както и хора, които имат друг бизнес.

Вдовицата на убития в Антон пастир с брутални разкрития за зверството ВИДЕО

Те казват, че са доволни от управлението на общината в село Антон и виждат в тези проверки атака с други интереси. Хората са категорични, че кметът е направил много за селото в последните години и няма нищо общо с убийството. 

Майката и братът на убития мъж поискаха доживотен затвор.

„Искам само да се докаже дали те са истинските убийци на сина ми и да се направи най-голямото наказание  за тях, което заслужават – доживотен затвор”, каза пред bTV Цеца Догаова, майка на убития мъж.

Според брата на убития Петко Доганов цялото село се страхува от тези мъже.

Вече самотна майка на 11-месечно момиченце, Елеонора още не може да повярва какво се е случило.

„С най-голямото си нахалство го изхвърлиха и с най-голямото си нахалство те дойдоха да гледат сеир. Бебето го търси и вика – та-та, и аз още повече рухвам”, заяви Елеонора.

Опитите ни да се свържем с близки на задържаните завършиха без успех. Оказа се, че жената на Дончо Петров работи в общината и отговаря за кадастъра.

Икономическа полиция, "Националната полиция", Агенцията по храните проверяват бизнеса на двамата братя, които са сред най-големите арендатори в района, както и по какъв начин са получили евросубсидии.

От крупния арендатор се оплака и Пламен. Разказа, че преди 8 години гледал крави. Твърди, че 14 от тях били откраднати от Дончо Петров. Потърсил правата си по законов ред.

„Моите крави изчезнаха и мен ме прибраха полицаите да ме разпитват къде са ми кравите”, каза Пламен Даскалов.

Намерил и свидетел, който по думите му също бил заплашен.

„Хванахме свидетели, на една жена – баща й и му бяха рязали на човека пръстите. Тези тормозят цяло село”, допълни той.

Обясни, че са прекратили жалбата му в полицията, че е пускал жалба и в прокуратурата. Ходил е в СДВР и в Областната дирекция, но без резултат.

След репортажите ни, в селото пристигна жандармерия, като целта на засиленото полицейско присъствие е да се осигури спокойствието на местните жители в село Антон.

Днес сутринта обаче на място няма жандармерия и полиция, въпреки че беше анонсирано, че акцията ще продължи няколко дни.