Съдът пусна от ареста 15-годишното момче, което през лятото намушка с нож свой съученик в столичния ж.к. "Надежда", съобщава "Дарик".
 
До инцидента се е стигнало след като в продължение на една година тийнейджърът е бил подложен на системен тормоз от свой съученик, който е публикувал хомофобски колажи и обиди в социалните мрежи. Намушканият младеж беше настанен в болница в тежко състояние, но вече е добре и е изписан от лечебното заведение.

Пред съда обвиненият в опит за убийство 15-годишен Даниал Бейкверди заяви, че съжалява за стореното и помоли да бъде пуснат от ареста, където е подложен на нов тормоз от съкилийниците си, които го биели и заплашвали, че ще посегнат на родителите му.

Магистратите взели предвид добрата характеристика на младежа, която се потвърждава от успехите му в училище и от впечатленията на неговите преподаватели, които го определят като спокойно и неконфликтно момче.
 
Освен това съдът прецени, че престоят от два месеца в ареста на подрастващ, без други провинения, е достатъчен и му наложиха следващата по тежест мярка за неотклонение - надзор от инспектор на Детска педагогическа стая.
 
Решението може да бъде обжалвано или протестирано в 3-дневен срок.