Специализирана полицейска операция са проведе през изминалото денонощие на територията на област Пазарджик, пише GlasNews.bg.

Целта на полицейските дейности е ефективно противодействие на битовата престъпност, проверки на участниците в движението по пътищата, в това число и в най-отдалечените и малки населени места в областта.

В нея традиционно взеха участие служители от всички отдели и сектори в ОДМВР-Пазарджик, районните управления в Пазарджик, Пещера, Панагюрище, Велинград, Септември, няколко мобилни екипа от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

По време на акцията са извършени проверки на 1496 човека, 1422 моторни превозни средства, 53 търговски обекти, питейни и увеселителни заведения, заложни къщи.

За установени нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи са издадени 52 акта и 282 фиша.

Установени са общо 25 престъпления, като в арестите на районните управления са задържани 12 човека.

По характерсни случаи:

Установени са извършителите на домови кражби, кражби от строителен обект и магазин, на мобилен телефон.

Двама са задържани, като автори на вандалски прояви. Един е счупил няколко пейки в района на еко пътека край Панагюрище, а друг нанесъл щети на кафе автомат.

По време на проверките по пътищата е спрян водач управлявал под въздействието на наркотици, друг под въздействието на алкохол.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук