Седем души са задържани до момента при специализирана полицейска операция, която се провежда в област Ямбол. Изяснява се съпричастността им към кражби, притежание на наркотици и други престъпления, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Татяна Павлова, цитирана от "Труд".

До 16:00 часа в петък са проверени двадесет и двама криминално проявени, 59 търговски обекта и питейни заведения, девет пункта за черни и цветни метали, 14 заложни къщи, шест автоморги, сервизи и депа. Установени са извършителите по шест досъдебни производства.

Проверени са общо 577 лица и 413 моторни превозни средства. Съставени са 30 акта за нарушения, 31 протокола и 145 глоби по фиш. Започнато е едно бързо производство за шофиране след употреба на алкохол и осем преписки за предварителна проверка.

Съставени са четири констативни протокола за установени административни нарушения от други компетентни органи. Специализираната полицейска акция продължава и към момента, уточниха от полицията.

Преди по-малко от месец полицията проведе специализирана полицейска операция в община Стралджа в Ямболско, при която петима бяха задържани за кражби и притежание на наркотици.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук