Двама дилъри на дрога във Враца са арестувани по време на спецакция, съобщиха от областната дирекция на МВР. 

Единият е собственик на магазин, в който униформените направили обиски към 19 часа в понеделник. В 32-годишния търговец полицаите намерили плик с метамфетамин.

Под рафт в магазина открили кутия, в която имало 4 плика с бяло прахообразно вещество с тегло около 6 грама матамфетамин. Ченгетата претърсили и автомобила му, който бил паркиран пред търговския обект. Във возилото полицейските служители се натъкнали опаковки с 39 грама метамфетамин. досъдебно производство.

След разследване и проведени заградителни мероприятия, в 15.20 часа на улица в града пък е задържан 38-годишен врачанин.

В него униформените намерили 6 плика с бяло прахообразно вещество с общо тегло от 10 грама амфетамин и 1 сгъвка канабис, с тегло около 5 грама. Униформените претарашили и апартамента на дилъра, в който открили 7 полиетиленови плика със зелена суха листна маса с тегло от 59 грама канабис.

Пласьорите на дрога са задържани в районното управление на полицията. Срещу тях са образувани досъдебни производства.

От МВР припомнят, че на 27 март служители на областната дирекция на полицията са задържали 18-годишен младеж, в който са открити 28 сгъвки канабис с общо тегло 39 грама.