На 2.07.2020 г., по разпореждане на окръжния прокурор на гр. Стара Загора Дичо Атанасов, е проведена и Специализирана полицейска операция на територията на гр. Мъглиж, обл. Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В нея са участвали служители на ОД на МВР - Стара Загора съвместно със здравни инспектори на Областна дирекция по безопасност на храните - Стара Загора. В хода на операцията са направени проверки на обекти, извършващи търговска дейност с хранителни стоки и облекло.

При проверка на две помещения в гр. Мъглиж, пригодени за търговска дейност, стопанисвани от двама собственици, доброволно са били предадени различни артикули анцузи, тениски, маратонки и др., с изписани на тях търговски марки, разпространявани без съгласието на притежателите на правата върху тях. В РУ - Казанлък са започнали проверки за престъпление по чл.172б от НК.

При проверка в магазин за хранителни стоки в гр. Мъглиж е открит алкохол без акцизен бандерол, Започната е проверка за престъпление по чл.234, ал.1 от НК.

В хода на проведената Специализирана полицейска операция, съвместно със служителите на Областната дирекция по безопасност на храните, са извършени проверки за спазване на Закона за ветеринарно-медицинската дейност, както и за отстраняване на предпоставки за възникване на пътнотранспортни произшествия с домашни животни по републиканската пътна мрежа.

Проверени са 125 лица и 86 моторни превозни средства. Съставени са 20 АУАН и 18 фиша за различни нарушения на Закона за движение по пътищата.