Шестима от обвинеямите за аферата с опасния боклук се изправят днес пред Специализирания наказателен съд. Прокуратурата ще иска за четирима от тях „постоянен арест“, а за останалите двама - „домашен арест“. 


Ето я СНИМКАТА с имената на известните личности, сред които и убити, и сумите срещу тях, намерена в дома на А. Б.

Постоянен арест ще се иска за заместник-министъра на околната среда Красимир Живков, за когото прокуратурата твърди, че е имал водеща роля в схемата за незаконен внос на опасни и неопасни отпадъци и тяхното рециклиране и депониране.

Сийка Милева разби фалшивата новина, че Горанов няма да бъде разпитван за SMS-ите на Божков

Тя е облагодетелствала русенските бизнесмени Атанас и Пламен Бобокови. Част от схемата са и бизнесмен и екошеф от Плевен. 

Извънредно! Лъснаха още скандални схеми на зам.-министъра и арестуваните бизнесмени ВИДЕО

Подробности за останалите двама от групата не станаха известни, както и за още трима от общо десетте обвиняеми, задържани след мащабната спецакция в няколко града на страната в сряда, на които са повдигнати обвинения само за данъчни престъпления. 

Прокуратурата за аферата с боклука: Открити са снимки с имена на убити и големи суми, изплува името на Божков ВИДЕО

Освен за Живков, прокуратурата ще иска задържане под стража и за единия от братята Бобокови, както и за двамата обвиняеми от Плевен. За втория брат Бобоков, според неофициална информация става дума за Пламен, спецобвинението е определило гаранция от един милион лева. Искането от съда за последните двама от задържаните за аферата с боклука е за домашен арест.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!