В правомощията на министър-председателя е да вземе решение за съдбата на зам.-министър Красимир Живков. Логично е, когато има съмнения в неговите действия, той да не продължи да изпълнява функциите си. 

Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова по повод акцията на прокуратурата и разкритата схема за внос на боклук, в която участие е взимал и зам.-министър Красимир Живков.

"Активността на прокуратурата е похвална и нейните действия показват, че в България няма недосегаеми лица. Формално се оказа, че зам.-министър Живков е от квотата на ГЕРБ. Ние винаги сме спазвали стандарт на поведение, при който се носи морал и отговорност.

ПГ на ГЕРБ има пълно доверие в министър Горанов. Всички виждаме последните оценки от рейтинговите компании. Това показва, че работата на финансовия министър се оценява подобаващо в цял свят.

ГЕРБ е демократична партия и всеки може да изкаже мнението си свободно. Това направи и министър Горанов относно намаляването на ДДС. За нас тази мярка е добре обмислена, антикризисна мярка, която ще подпомогне най-засегнатия бранш от кризата.

Ние стоим твърдо зад намаляване на ДДС за ресторантьорите и книгите. Ще обмислим и предложенията на другите политически партии. Предстоят разговори", разкри д-р Дариткова.

"Средствата по време на кризата се харчат абсолютно прозрачно. С мярката 60/40 се запазиха много работни места. Вече виждаме, че повече хора намират работа, отколкото да се записват в бюрата по труда.

Всички мерки за малките и средните предприятия също са в ход. Ние подкрепихме създаването на комисия, която да провери изразходването на средства по време на коронакризата, защото нямаме никакви притеснения. България се дава за пример в цял свят", добави тя. 

"Разочарована съм от последните действия на президента. Той трябва да се запознае с правомощията си и целта си. Той трябва да бъде обединител на нацията, а не го направи.

Дори по време на коронакризата не се обърна към нацията, а само нападаше правителството. Това обаче не му попречи пред ООН да говори колко добре се е справила България.

Явно има лоша съветници, които го учат, че само с война може да спечели. Президентът трябва да спре с нападките и да започне да води малко по-прагматична политика. Ние в ГЕРБ правим това от години и това е причината хората да ни дават своето доверие", завърши депутатът от ГЕРБ.