Плевенската полиция задържа трима мъже за жестокото убийство на 57-годишния бизнесмен Кирил Костадинов в град Левски в навечерието на Нова година.
Около 3.10 ч. на 30 декември в къщата на семейство Костадинови нахлуват трима маскирани мъже, които разбиват входната врата. Те пребиват бизнесмена и 53-годишната му съпруга с дървени сапове, взимат две чанти с около 70 000 лева и неустановено количество златни накити от нощното шкафче и успяват да избягат.
  

Кирил Костадинов и съпругата му са транспортирани по спешност първо в местната болница. По думите на дежурния лекар бизнесменът е бил в кома, в потресаващ вид, а побоят – изключително жесток. 

След това семейството бързо е било откарано в Университетската болница в Плевен, но въпреки усилията на лекарите, няколко часа по-късно 57-годишният Кирил починал без да излезе от комата. Съпругата му пък бе в критично състояние с множество травми.

В процеса на проведеното под ръководството на Окръжна прокуратура-Плевен разследване, криминалистите са задържали тримата извършители на жестокото престъпление - 32-годишен от град Бяла черква, 31-годишен от село Павел и 20-годишен от град Сухиндол, област Велико Търново, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Открити са и част от откраднатите вещи. 

Тримата мъже са привлечени като обвиняеми, а с постановление на Окръжния съд в Плевен им е наложена постоянна мерка за неотклонение "задържане под стража". 

Работата по изясняване на всички детайли по случая продължава.