България се нареди в топ 10 на държавите с най-много върнати престъпници от Великобритания. Тя е на осма позиция, а на първите три места са Албания, Румъния и Полша. 

През миналата година британските власти са депортирали 62-ма български граждани, което е с 14 души повече спрямо предходната 2021 г., съобщава Нова телевизия.

Прави впечатление, че броят на гонените заради престъпления чужденци непрекъснато се увеличава, което е част от стратегията на правителството в Лондон да намали мигрантите в страната.

Тази седмица то например обеща на Албания 12 млн. паунда, ако си прибере около 200 затворници да доизлежат присъдите си в родината. Причината е, че капацитетът на английските затвори е запълнен на 99%, а броят на идващите в страната чужденци расте.

Във Великобритания са арестувани общо 700 наши сънародници за година, при положение, че българите там са около 200 000 души. "Местните власти са изключително бдителни и не толерират закононарушения", предупреди посланикът ни Марин Райков.

"Средно по двама души на ден са арестувани", обясни той.

Най-често, освен за джебчийство, българите са задържани с насилие, домашно насилие, употреба на алкохол зад волан, продажба на наркотици. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук