Истински арсенал от боеприпаси са извадили от дома на Валентин, който застреля баща на две деца във врачанското село Манастирище. Убитият Калин в селото се ползвал с голям авторитет в селото като добър човек, гледащ своето семейство и помагащ на майка си.

Сред боеприпасите са открити дори гранати, предава БНТ.

Майката на убития Калин Рени вчера чакала двамата си синове да се върнат за обяд. Тя споделя: "Двамата ходят на работа, прибират се за обяд. Със снахата садихме райграс. Чухме 5 изстрела. Казвам, че са 8-9, но ние чухме пет. Видяхме колата ни с бясна скорост да върви по шосето и се удари в контейнера. Изтичахме двете и видяхме брат му да тича от колата и да вика: "Убиха брат ми, викайте линейка".

"Хванах на детето ми главичката - цялата му уста беше синя. Жена му падна върху коленете му и започна да реве", добави почернената жена. 

По думите й има още проблеми с убиеца и другия й син. "Големият ми син бе на дискотека. Онзи е носил нож, който никой не е видял. Има два белега от него, но той не е усетил. Дойде си той вкъщи, не знаеше, че има кръв. Събличаме му якето а отдолу - кръв като фонтан. Дойдоха след него момчета и казаха, че го е наръгал Вальо Песа. Лекар го превърза"

Според майката на човека нищо не може да му се стори. "Хората ни казаха, че на този човек не може да му се направи нищо. Брат му търсете за отговорност - изписал ли го е, помогнал ли му е. Той е военен в София".

Други жители на селото се оплакват, че са имали огромни проблеми с Валентин. "Същият миналата година искаше да убие детето ми с огромен нож, понеже покрай тях на може да се минава. Детето ми можеше да не е живо", споделя жена от Манастирище.

Друг жител на име Цветомир е подал днес сигнал на тел 112, защото, когато минал покрай къщата, майката на убиеца започнала да хвърля камъни по него. "Тя също е агресивна. Какво трябва да се случи още?! Защо са я оставили тази жена, при все че е агресивна и психично болна. Не знам какви случаи още трябва да станат", добави той.

Кметът на село Манастирище пък от своя стана заяви: "Беше настанен в институт, а после го изкараха... За жалост вчерашния случай почерни цялото село. Най-доброто момче вече не е сред живите".