Няма да ми се върне детето бре хора. Няма. Това изплака в ефира на bTV майката на починалия Калин, който бе застрелян от съседа си 45-годишния Валентин. По късно стрелецът се барикадира, а барети щутмуваха дома му.


Жената си припомни и зловещите мигове на убийството. "Като всяка майка и съпруга (жената за загиналия - бел. ред.) ние приготвяме обед. Чуваме 5 изстрела и си мислим, че някой трепе смокове. Тръгваме със снагата по колата и чуваме големия син. Излиза и казва он брат ми го застреляха, брат ми умира", разказва жената.

Братът на застреляния Калин от Манастирище с първи думи след ужаса

"Той стреля в колата от засада по синовете ми. Искам този човек да не излезне от затвора. Ще го приспят ли ще го трепят ли. Трябва и он да изстине като мойто дете. Кой написа закона, че боклукът може да ми убие детето. Убийте боклука, за да не убие и внуците ми. Малоумен ли е, що се не застреля. Що не се застреля от упор, а уби моето дете , проплака жената

"Той е прекалено изобретателен. Това, че е шизофреник, не значи, че е глупав", допълни друг близък на почерненото семейство.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов уточни, че стрелцът няколко пъти е бил въдворяван в институция заради психичното си заболяване, като послено е било през 2020 г. Не му е давало законно оръжие, той твърди, че го е закупил от случаен търговец", каза още той.

Припомняме, че както БЛИЦ писа в ранния следобед двамата братя - Калин и Анатоли се прибират от работа с автомобил. Стрелецът ги причаква близо до дома им и застава пред колата. 


Близки на жертвата разказват, че 45-годишният Валентин Борисов от няколко дни е следял Калин. След стрелбата Валентин се крие в къщата на майка си и се барикадира там.

Извънредно за кървавия екшън във Врачанско: Валентин убил Калин заради...

На място пристигат специалните части на МВР и жандармерията. Те успяват да изведат първо възрастната жена, а три часа по-късно и самия стрелец. 45-годишният мъж е имал психически проблеми. Близки на Калин твърдят, че и преди са имали неприятни случки с него.