Забележка на учителка към дванайсетокласници, които шумяли в коридора и отваряли безразборно вратите, е предизвикала избухването на единия от тях, който е ударил с кол преподавателя си по английски.
17-годишният Атанас Георгиев и двамата му връстници от Селскостопанската гимназия в Садово са задържани за 24 часа, а учителят е бил приет в болница. Ударен е в предната част на главата, има хематом на челото, но вече е изписан и е по-добре, каза директорът на учебното заведение Димитър Йорданов. Преподавателят все още има световъртеж и е в шок след случилото се, ще остане на домашно лечение и под лекарско наблюдение в следващите дни, пише "Марица". 

Директорът на Селскостопанската гимназия определи случая като нелеп инцидент. Той бил извън училището по служебни дела, когато се завихрли скандалът. Йорданов разказа, че трите момчета, които са от ромската общност в Чешнигирово, вдигали врява в коридора и отваряли вратите на стаите. Преподавателка им направила забележка, зам.-директорката също предупредила момчетата. Пострадалият учител по английски език Антон Велков чул и се намесил, за да респектира учениците.  Привидно те се успокоили, но малко по-късно се върнали. Атанас Георгиев носел дървен прът, който открил в двора – навярно паднал клон от дърво, и се нахвърлил върху учителя по английски. Ударът попаднал в главата.

Досега тези момчета не са имали противообществени прояви, наказвани са само със спиране на детските надбавки заради допуснати отсъствия, каза пред „Марица” директорът на учебното зеведение. Когато  стигнал до училище, момчетата вече били отведени от полицията и не могъл да разговаря лично с тях. Димитър Йорданов добави, че се води дознание и текат разпити на тийнейджърите.
„Правят се на батковци, в сложна възраст са – буйни момчета, без да са непременно лоши”, описа ги Димитър Йорданов. Той увери, че най-важната задача сега пред него е да усмири духовете, за да не се нагнети напрежение, включително и на етническа основа. „Нашите преподаватели имат опит в работата с ученици от малцинствата, познават психологията им, надявам се да не залитне в търсене на подобен контекст  и това да остане инцидент, който с общи усилия забравим”, каза директорът.

Той възнамерява да събере на обща среща колектива и учениците, за да се тушира напрежението, ще има и среща с родители. 
По отношение на провинилите се тийнейджъри Педагогическият съвет ще решава какво наказание да им се наложи. Димитър Йорданов добави, че подобен инцидент се случва за първи път в училището, откакто той е постъпил в него като учител още преди 30 години.

От директора ще бъдат изискани писмени обяснения, тъй като не е спазил регламента за действие при инциденти в училище, каза началникът на Регионалното управление по образование Иванка Киркова. Правилото е в подобни случаи институцията да бъде уведомена в рамките на 1 час. Този срок не само не е бил спазен, а в РУО са научили от медиите. Димитър Йорданов обясни това с отсъствието си от учебното заведение в момента, когато е възникнал скандалът. На всяко съвещание на директорите настоявам да се известява навреме и да не се прикриват проблеми в училищата, ще се наложи отново да припомням това на всички директори, добави Киркова.

Школският шеф от своя страна изрази надежда, че инцидентът няма да хвърли петно върху цялото училище, което по думите му работи успешно по проекти и се готви догодина да празнува 135 години от основаването си.