Окръжната прокуратура в Разград внесе в съда обвинителния акт срещу мексиканеца с испанско гражданство С.А. за умишленото убийство на съпругата му, извършено на 11.12.2021 г. в Разград.

Убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост. Двамата съпрузи имат три деца от брака си. Отношенията им били обтегнати - често се карали, обвиняемият оказвал и физическо насилие над жертвата, за което С.П. се обръщала към властите в Кралство Испания за

Смразяващи кръвта разкрития за жестокото убийство на Силвия от мексиканеца Пабло, децата им... ВИДЕО

През 2021 г. пострадалата се завърнала в Разград заедно с  трите си деца. През лятото на същата година и обвиняемият заживял заедно с тях. Вечерта на 10.12.2021 г. възникнал семеен скандал, след който съпрузите се разделили в различни стаи в апартамента.

 

Убитата 40-г. жена от Разград / Снимка: ОДМВР - Разград

 

Малко след полунощ мъжът усетил, че съпругата му е станала и ѝ нанесъл силен юмручен удар в областта на главата. След като паднала, започнал да притиска лицето ѝ. Когато установил, че не диша,  решил да разчлени тялото, за да прикрие следите.

По-късно обвиняемият заровил останките от трупа на жертвата на няколко места покрай пътя от Разград към село Стражец. След като се прибрал в апартамента, се заел да прикрие следите от извършеното престъпление.

На 13.12.2021 г. родителите на жената уведомили органите на реда, че дъщеря им е в неизвестност. Започнато е досъдебно производство по чл.142 ал.1 от НК. В хода на проведените оперативно-издирвателни действия обвиняемият признал за извършеното и посочил къде е заровил останките от тялото на жената.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук