Няма опасност за живота на 22-годишния ранен при стрелбата в Студентски град, съобщиха от "Пирогов". По първоначални данни според Института за спешна медицинска помощ, той е нападнал с метална тръба човек в Студентски град. Младежът е прострелян с пет коршума.
БЛИЦ припомня, че 22-годишният е ранен  при разправия по битов повод тази сутрин. Той е приет в института “Пирогов” пациент с пет прострелни рани. Сигналът е получен в столичната полиция в 6,45 часа, съобщиха от МВР. По първоначални данни между две групи възникнала разправия и един от младежите /22 г./ нападнал с бухалка друг /29 г./, според МВР. Нападнатият отвърнал на побойника с пет изстрела от законно притежавания от него пистолет, както е изяснено по-късно. Двамата са откарани в “Пирогов”, където простреляният С.Д /22 г./ е настанен с опасност за живота, а битият с бухалката стрелец е с по-леки травми.
Участниците в инцидента не са студенти, не са криминално проявени и нямат адресна регистрация в столицата, сочат първоначалните данни. Полицаи от Седмо РПУ и СДМВР продължават работата за изясняване на обстоятелствата около случая. /БЛИЦ