„Чувствам се застрашен в ареста, невинен съм“. Това каза пред съда обвиненият в убийство Тодор Славов.
Той е единствен обвиняем за убийството на Александър Алексиев – Сашо Японеца, при стрелбата в Слънчев бряг на 8 юни в заведението 4You, съобщи „Флагман”.

Бургаската окръжна прокуратура поиска налагането на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 31-годишния Тодор Славов.
 
Славов е обвинен в това, че умишлено е умъртвил охраната на Димитър Желязков по известен като Митьо Очите с огнестрелно оръжие.
 
Законодателят е предвидил наказание лишаване от 15 до 20 г. от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.
 
Защитата на Славов поиска налагането на по-лека мярка "домашен арест". В 16.40 часа Бургаският окръжен съдия Цвета Попова ще обяви своето решение.

Доста противоречиви версии прозвучаха в съдебната зала при разглеждане на мярката за неотклонение на Славов.

Първоначално прокурорът Ангел Ангелов каза, че Алексиев е бил прострелян с три куршума от оръжието на Тодор Славов.

Неговите адвокати обаче заявиха, че само два от куршумите са били от пистолета на обвиняемия. Убитият Александър Алексиев – Сашо Японеца, бил подложен на кръстосан огън и бил пронизан от четири куршума.

По думите на адв. Димо Гочев кохортата на Митьо Очите, състояща се от 30-40 човека, първоначално се събрала пред офиса на „Аркус“ в центъра на Слънчев бряг. След това те демонстративно марширували, предвождани от наркобоса, до мястото на стрелбата – заведението 4You.

Според защитата те също имали огнестрелни оръжия, а Тодор Славов е действал в условия на неизбежна отбрана.

Не е ясно обаче защо жертви е дала само едната страна – Сашо Японеца е убит на място, а Митьо Очите се бори за живота си в реанимацията. Прострелян в крака е и друг гард на Очите – Кольо Магарето.

Според полицията хората на Митьо Очите не са имали оръжия.

Не е ясно и защо след като и други са стреляли, в момента цялата банда, включително и управителят на 4You Божидар Георгиев-Козела, са на свобода. Единственият останал зад решетките е Тодор Славов.

Днес той каза, че се чувства застрашен.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!