Светлината на Ню Йорк ме заслепи, е казала германката Ана Сорокин (на снимката долу), предаде Би Би Си.

Жената, която се е представяла за благородничка, получи присъда лишаване от свобода от магистратите в Манхатън. "Аз бях заслепена от светлините на града, който никога не спи", е заявила тя пред магистратите, цитирайки част от известната песен на Франк Синатра. Жената е допълнила, че е искала да живее луксозно и заради това е решила да извърши финансовите измами за десетки милиони евро. Тя също се извини за своите действия.

Магистратите в Голямата ябълка са постановили Сорокин да лежи в затвора за срок между четири и дванадесет години. Кога тя ще излезе от мястото за изтърпяване на наказанията, ще се определи от поведението на жената в затвора. Германката от руски произход също е била задължена да възстанови щетите на банките, както и да плати 24 000 долара глоба.

"Не виждам никакъв признак в ареста тя да се е замислила за всичките измами, кражби и лъжи" - каза съдия Кийзъл и добави, че е смаяна от мащаба на измамите, с които си е служела Сорокин. Освен това, след като е била хваната, е продължила "да тича от луксозен хотел в друг луксозен хотел и да отпива вино, което е знаела, че не е можела да плати".

Сорокин има много последователи в интернет. Затова съдията каза, че присъдата е послание до тях. Сорокин, която е на 28 години, се представя за Ана Делвей почти цяла година, като твърди, че е от германско семейство, разполагащо с богатство от 60 милиона долара. Всъщност тя е родена близо до Москва през 1991 г. и се преселва в Германия на 16 години, като ходи на училище в гр. Ешвайлер, близо до Кьолн. Осъдена е за кражби в големи размери.

От ноември 2016 г. до август 2017 г. Сорокин посещава ресторанти и си осигурява подаръци, пътувания, престои в хотели и банкови заеми на стойност 275 000 долара чрез серия от измами. Арестувана е през октомври 2017 г.

Адвокатът й планира да обжалва присъдата. Сорокин вероятно ще бъде депортирана в Германия, след като излежи присъдата си.