Турските медии съобщават подробности по случая с криминално проявения българин Милен Бахчеванов, който бе убит от полицията в Истанбул, след като нахлул в заведение с мачете и предизвикал безредици в заведение в града снощи.

Инцидентът станал в кафе-ресторанта "Шехит Камил Балкан" в кв. "Байрамхаша"в Истанбул.

Служителят в заведението разказа: "Мъжът дойде снощи в заведението и седна на една маса на долния етаж. Поседя известно време. През това време две жени се качиха на горния етаж. Той веднага ги последва. Извади мачете и започна да го размахва наоколо, настана паника и страх.

Шокиращи разкрития за нашенеца, застрелян в Истанбул, след като вилня в заведение

Жените се втурнаха изплашени надолу. Всички се изплашихме. Нищо не говореше. Дойдоха полицаите. Час и половина го уговаряха да излезе от заведението. Но той беше обърнал масите и столовете и ги бе струпал на барикада, за да не влязат полицаите.

Полицаите проявиха търпение.

След около час и половина напразни уговорки полицаите се опитаха да влязат отвън на горния етаж, където се бе барикадирал. Тогава той се паникьоса, започна да хвърля срещу полицаите каквото намереше под ръка, рани в ръката един наш пазач. Не казваше обаче нищо, не говореше."По думите на друг служител полицията снощи запечатала заведението. Едва след обяд разрешили да го отворят и да разчистят. На много места имало следи от куршуми.

Бахчеванов е известен с множество криминални прояви от последните 10 години и често е в новините още от 23 годишна възраст.

Ето какво пише, например, Варна24 през 2010 година.

МВР с извънредни новини за българина, вилнял с мачете в Истанбул ВИДЕО

"23-годишен наркоман застана пред Варненския окръжен съд за това, че ограбил жена, като преди това я пребил и ослепил с едното око.

Хероиново зависимият Милен Бахчеванов издебнал жертвата си Марийка Т. на 15 декември м. г. Жената се връщала от банка в центъра на Варна и била до спирка на бул. "Васил Левски", като се оглеждала, кого да попита откъде може да хване автобус №20. Милен, който бил на спирката, предложил да й "помогне", след което започнал да й дърпа чантата. Жената се отбранявала, но получила силен удар в лицето.

Грозната сцена била видяна от мъж, който бил на балкона в дома си на ул. "Подп. Калитин". Той замерил Милен с буркан и веднага тръгнал да го гони. В паниката си Бахчеванов изпуснал чантата, но успял да избяга. После полицаи го задържали, а свидетели го разпознали. Делото е отложено за нова експертиза на пострадалата."

В БЛИЦ също е излизала информация за буйствата на Милен Бахчеванов. Ето и публикация от 8 февруари 2014 година, когато става ясно, че във Варненския затвор се е разиграла зверска касапница с участието на Бахчеванов. 

Тогава той прави опит да се самоубие. 

"Рецидивистът посегнал на живота си, докато бил в стационара. Той бил настанен там, след като вчера се сбил с друг затворник. Неясно по какви причини Милен грабнал нож и започнал да се коли. Картината била ужасяваща, довериха свидетели на изнасянето на самозаклалия се Бахчеванов.По думите им, от шията му шуртяла кръв, а той целия бил плувнал в нея.

Линейка на „Бърза помощ” веднага откарала Милен в Шокова зала на болница „Света Анна”. От там отказаха да дадат каквато и да била информация за състоянието на затворника, и дали има опасност за живота му. Според първоначалната информация, Бахчеванов има сериозни прорезни рани по шията", гласи информацията на БЛИЦ отпреди шест години. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ