Петима са задържани, а един се издирва заради скандал и агресия над полицейски служител. Случката се разиграла снощи около 22.30 ч., когато в РУ-Велинград бил получен сигнал за междусъседски скандал в района на квартал „Асфалтова база”.

На място бил изпратен дежурен автопатрул, който предприел действия за изясняване на ситуацията и предотвратяване на сбиване. Тогава участващите в скандала насочили агресията си към униформените. На единия от полицаите били нанесени удари в областта на главата и тялото, а другият бил бутан и дърпан за униформата от участниците в свадата.  

Незабавно към квартала са насочени допълнително полицейски екипи, които бързо арестували  по-голямата част от нападателите. С белезници на ръцете се оказали трима мъже на възраст между 37 и 60 години, една 29-годишна жена и 14-годишно момиче. Всички те са от ромски произход. Единият от нападателите над полицейския служител е успял да избяга и в момента се укрива, но самоличността е установена и се издирва. 

От разследващи БЛИЦ научи, че мъжете са братя, а жената и момичето са техни роднини. Циганите се карали и били със свои комшии, когато ченгетата се озовали на място, за да потушат скандала. В този момент обаче скандалната ромска банда се озверила още повече и се обърнала към полицаите, като започнала да ги псува и напада. 

Пострадалият полицай е транспортиран за преглед в МБАЛ-Велинград с контузно-разкъсна рана в областта на главата и кръвонасядания  по гърба, без опасност за живота.

Той е прегледан, нараняванията му са обработени и е освободен за домашно лечение. По случая са образувани две досъдебни производства - за нанасяне на телесна повреда на полицейски служител и умишлено пречене на полицейските органи да изпълнят задълженията си по служба. Разследванията са под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ