Булка стои в основата на мелето в циганската махала на Благоевград. Както БЛИЦ съобщи, екшънът се разигра в събота и бе потушен бързо от полиция и жандармерия. 

Сигналът е подаден малко преди 18 часа. По непотвърдена официално информация на ромска сватба в махалата алкохолът надделял над сватбарите и се заформило ожесточено меле помежду им. Намесили се юмруци, ритници и бутилки, пише "Монитор". 

Повиканите на тел.112 полицаи и жандармеристи, с каски и маски на главите си, както и с палки в ръце, с усилие успели да разтърват биещите се. Чули се и изстрели, вероятно произведени от полицаите във въздуха.

Според хора от махалата в мелето участвали братята и братовчедите на булката, заради която станала патакламата, както и бивши нейни ухажори. Бялата риза на младоженеца също била окървавена. Полесражението било осеяно с обърнати маси, счупени чаши, кебапчета и салати.

В махалата пристигнала полицейска камионетка, в която жандармеристите вкарали арестуваните около 15 участници в масовия бой. Те били транспортирани в РУП,където започнали разпити. Най-тежко пострадалия сватбар, 38-годишния В.Д. с окървавена глава и разбит нос бил откаран с линейка в спешно отделение на благоевградската болница, за да бъдат обработени раните му от дежурните медици.

Поставен бил и на скенер, и след като не били установени сериозни травми полицаите добавили и него към другите арестувани.

По непотвърдена информация враждуващите сватбари продължавали да крещят и да се заканват един другиму, въпреки, че били разделени в отделни килии. След разпитите и след като преспали, и изтрезнели повечето от тях били освободени. Останали в ареста инициаторите на масовия търкал.

Инцидентът, обаче, не помрачил ромската веселба. До ранни зори в неделя, денят на балотажа за кмет в Благоевград звуци от тъпан и зурни огласяли кварталите около Предел махала. Хората не мигнали цяла нощ: „Така протичат всичките им сватби“, сподели в социалните мрежи недоспал благоевградчанин.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ