16-годишен младеж е убил момиче в американския щат Пенсилвания, след което е попитал последователите си в социалните мрежи как да се отърве от трупа. Убийството е извършено в град Бенсалем, съобщава Daily Star. 

Отбелязва се, че Джошуа Купър е изпратил на своя абонатка в Instagram видеоклип, на който ясно се виждат нечии окървавени крака на пода. Тийнейджърът попитал как може да бъде изхвърлен трупът.

Уплашеното момиче съобщава за инцидента на родителите си, които се свързват с полицията. 

Служителите на реда отиват в парк за фургони, където живеело момчето, и откриват мъртвото момиче в банята на семейния фургон. Детето е починало от огнестрелна рана в гърдите, както установяват съдебните лекари. На мястото на трагедията са предприети "значителни стъпки" за прикриване на престъплението. 

Купър, който се опитва да избяга, бързо е задържан. Тийнейджърът твърди, че е станал инцидент. По думите на момчето, докато почиствало сейфа на баща си, то извадило намиращия се в него пистолет и случайно простреляло в гърдите стоящо наблизо момиче, с което преди това гледало сапунен сериал. 

Загиналата е идентифицирана като 13-годишна жителка от друг град. 

Въпреки младата си възраст Купър ще бъде съден като възрастен. Момчето е обвинено в убийство и укриване на доказателства. 

Превод и редакция: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук