Полицията в САЩ съобщава, че трима мъже са изнасилили групово 17-годишно момиче, намиращо се в безсъзнание в хотелска стая и са публикували видеоклипове от сексуалното нападение в Snapchat.
Александър Ууд, Куентин Смит и Доменик Кбоинс, всички на 18-годишна възраст, са обвинени в изнасилване и насилие по време на ужасяващия инцидент в Mason Inn в Мейсън, Охайо през април, информира "Метро".

Ууд и Смит са изправени срещу допълнителни обвинения, свързани с публикуването онлайн на видеоклиповете от изнасилването. Разследващите са заявили, че жертвата и нейният приятел са посетили хотелската стая. По-късно момчето си тръгнало, но момичето останало в стаята.

Прокурорът на окръг Уорън Дейвид Форшел е заявил, че тийнейджърката е изпила цяла бутилка ром. „Тя е изпаднала в силно опиянено състояние по времето когато Ууд, Смит и Кбойнс са я изнасилили, казва Форншел.

Приятелите на жертвата й се обадили, за да я попитат дали е добре и й разказали за кадрите с нея в Snapchat. Според Форншел, момичето е било голо и в безсъзнание, докато е било сексуално насилвано, което се вижда от видеата и снимките.

„Отвратително е, че в днешни дни някой все още вярва, че участието в сексуално нападение над жена, която е опиянена или в безсъзнание, е нещо различно от сексуално посегателство“, казва Форншел пред Local 12.  „Не по-малко ужасно е това, че те са записали изнасилването и са го изпратили на други чрез Snapchat", казва още Форншел.

Най-вероятно Ууд, Смит и Кбойнс ги очаква повече от десетилетие в затвора, ако бъдат осъдени и те вероятно ще бъдат регистрирани като сексуални престъпници. Предстои насилниците да се явят в съда през декември.

Превод и редакция: БЛИЦ