10-годишен, оставен без родителски надзор, дебютирал с взлом на монетници на детски съоръжения – „клатушки” в град Попово, като прибрал от тях 60 лв. и после отишъл пак да ги разбива, надявайки се отново да са събрани монети.

Малчуганът, който бил от ромски произход и не ходел често на училище, вече бил познат на местната полиция. Преди взломните кражби имал привичката да си харесва нещо по дворовете и да си го взима, като метални предмети, които ставали за вторични суровини, съобщава "Труд".

Т. нар. две атракционни съоръжения за деца били ударени от момчето във времето от петък следобед миналата седмица до понеделник към 16,30, когато стопанинът им отишъл да вземе събраните монети и установил, че касичките са разбити.

След като успешно се справило с монетниците на „клатушките” на пешеходната зона, момчето пробвало да направи същото с трето такова съоръжение в същия район. Във вторник пък се завърнало при първите, като отново тръгнало да ги разбива, при това посред бял ден, когато било заловено.