Собственичката на обесеното в Раковски куче Анка Маринова не изпитала никаква жал, когато извършила грозното престъпление. На 27 юни сутринта го убива, защото се ядосала, понеже, по думите й, то е изяло кокошките й.
 

„Аз съм зооинженер по образование. Много обичам животните“, каза със сълзи на очи съседката Пенка Андонова, пред чиято къща е обесено животното. По думите ѝ, тя започнала да се кара на Анка да свали кучето, но ромката заявила, че няма скоро да го свали.
 


„Кокошките ми задуши. Пет парчета. Хрумна ми да го обеся. Аз решавам, аз го беся“, заяви категорично Анка.
 
Решила да не го прави на дървото пред нейната къща, а пред съседската. Причината е, че дървото на улицата е по-ниско, а това в нейния двор – твърде високо: „Виж колко е високо, аз не мога да я стигна, то кучето ще ме изяде. Ако бях посегнала тука, щях да го обеся в моята къща, че да не ме види, ама аз не можах да стигна тука на моето дърво”.
 
Призна, че единственото, което е изпитала, било яд, не и съжаление.
 


Сигнал до полицията не е подаден. Оттам се самосезират от публикация в социалните мрежи. 3 часа след престъплението Анка е задържана, прави пълни самопризнания и малко след това е освободена.
 
„Непосредствено след като колегите приключиха работа по случая, я освободиха. Има няколко малки деца, за които ако я бяхме задържали, нямаше кой да се грижи”, обясни ст. комисар Атанас Илков – директор на ОД на МВР-Пловдив.
 
Анка разказва, че се е грижила добре за кучето до този момент. То не било агресивно. „Съжалявам, че го направих към момента, за кучето, съжалявам го, ама в яда, когато ми прави такава мизерия вкъщи, в яда не съжалявам“, заяви тя.
 
На въпрос какво е направила с трупа тя отговори: „Ами изхвърлих го. Какво? Да го съживя ли?“
 
По случая е образувано досъдебно производство. За престъплението в закона се предвижда от 1 до 3 години затвор и глоба от 2 до 5 хиляди лева.

Местните хора не подали сигнал в полицията, тъй като смятали, че няма да му обърнат внимание.