В покрайнините на Чикаго, полицайката Бриана Телеско била атакувана по време на проверка на документи на подозрителен шофьор. 36-годишният мъж извадил пистолет и се опитал да я убие.

Инцидентът се е случил в ранната сутрин на 24 юли 2018 г. и едва след почти половин година полицията публикува смразяващите кадри от напрегнатата борба на Бриана с престъпника, заснета от видеорегистратора на полицейски автомобил и камера поставена на самата нея. 

По време на проверката на документите, мъжът изважда пистолет и се опитва да убие жената полицай, но Бриана успя да хване оръжието и по този начин да спаси живота си.В продължение на няколко дълги секунди престъпникът и служителят на реда се борели отчаяно. Скоро партньорът на Бриана пристигнал и преценявайки ситуацията, застрелял нарушителя в главата.По-късно се изяснило, че подозрителният шофьор, 36-годишният Кенет Мартел, е ограбил и убил 88-годишен мъж няколко дни по-рано, а след това е избягал. В тялото му са открити следи от няколко наркотични вещества.Прокурорът на щата е заявил, че счита действията на полицията, и по-специално тези на полицая Антъни Лояконо, който е застрелял престъпника, за правилни и няма да повдига обвинения.

Превод и редакция: БЛИЦ