Съдът остави в ареста Васил Василев, арестуван за убийството на приятелката си Калина. По делото са разпитани близките на жертвата, направени са и експертизи по делото, съобщава bTV.От заключението на съдебните медици става ясно, че Василев не страда от психично заболяване, няма данни за разстройство и интелектуалното му развитие е в границите данни. Няма данни за злоупотреби или зависимости към алкохол и дрога.

Обвиняемият е твърдял пред вещото лице, че няма спомен за случилото се във фаталната нощ. Престъплението, за което е обвинен, е умишлено, обясни съдията. За него се предвижда затвор от 10 до 20 години.Според съда извършеното престъпление е с висока степен на обществена опасност.

Има и реална опасност да извърши на ново престъпление, има риск и да се укрие- това са аргументите на съда.

Решението не е окончателно и може да се обжалва.Ако има обжалване, то ще е на 24 януари. 

Обвиняемият за убийството на 25-годишната Калина Симова  в столичния кв. „Банишора” се разплака в съдебната зала. Той не отговори на никакви въпроси.
Съдът реши да заседава при закрити врата. Причината е, че в показанията на някои от свидетелите по делото има много интимни подробности за извършителя и жертвата. Близките на Васил останаха в съдебната зала.

Според прокуратурата има достатъчно данни, че 23-годишният мъж е извършител на убийството. От там допълниха, че най-вероятната причина за жестокото убийство е ревност.

Калина и Васил живеели заедно от близо 3 месеца.