Търновският адвокат Петър Лупов е застрелян около 12 ч. днес в колата му. Лупов е открит прострелян в лекия си автомобил в гараж на ул. "Елин Пелин" във Велико Търново. Тепърва предстоят аутопсия и експертизи, както и оглед на местопрестъплението. Трупът на Лупов все още се намира в лекия автомобил, съобщиха за БЛИЦ от местната полиция.
През миналата година Лупов бе нападнат и зверски пребит в кантората му, като маскираният нападател използва метална тръба.
Нападението стана около 8:30 ч. на 18 юли 2008 г. в кантората му на ул. "Васил Левски" в центъра на града. Минути след като Лупов влязъл в офиса, се позвънило и той отворил. Широкоплещест непознат мъж с нахлупена бейзболна шапка нахлул вътре и започнал да налага адвоката с метална тръба. Ударил го над 10 пъти по главата и гръдния кош. После измъкнал нож, забил го в ръката на адвоката и избягал.

Месец след този инцидент бе опожарен и автомобила му.

Петър Лупов се слави като един от най-големите адвокати в старата столица. Името му нашумя, след като приключи финансовата ревизия на ВиК "Йовковци" и се оказа, че заедно с варненския си колега Пламен Луков са получили над 600 000 лв. хонорари за адвокатски услуги. Известно време Петър Лупов представляваше великотърновския бизнесмен Георги Вълев по казуса с претенции на акционери на бившата Тракия банк срещу ДЗИ банк. Лупов се оттегли, когато Вълев и другият адвокат Пламен Луков предявиха претенции за хонорар от 12 млн.лв. срещу шестима акционери и с различни хватки започнаха да вадят изпълнителни листове от различни съдилища в страната. Затова на Вълев бе повдигнато обвинение. Адвокат Лупов не е първият пострадал от участниците в сагата. През март м.г. взрив избухна пред дома на Георги Стойчев, един от шестимата акционери, разкрили далаверата по източването на 12-те милиона. Това се случи на 400 м от хотела, където цялото ръководство на МВР заедно с областните директори провеждаше годишен семинар. 


Лупов се ползваше сред адвокатската колегия с добро име, винаги е бил стриктен и точен, но какви взаимоотношения е имал с клиентите си не зная. Това заяви за БЛИЦ председателят на Адвокатския съвет във Велико Търново Иван Няголов.
Той допълни, че Лупов е бил затворен човек и почти с никой не е говорил и не е коментирал и станалите предишни инциденти с него. Няголов каза още, че няма представа с какви точно дела се е занимавал Лупов и поради тази причина не може да знае дали някое от тях е свързано с днешната трагедия. Самият той чакал повече информация от прокуратурата по случая. Във всички случаи обаче, това не е начина за уреждане на проблемите каквито и да са били те, коментира още Няголов. /БЛИЦ