Специален екип на сръбската полиция денонощно се опитва да открие следите и да арестува петима от издирваните членове на Земунския клан. За Милош Симович има информация, че от време на време идва в Сърбия от България, пише сръбският вестник “Вечерне новости”.
За Милош Симович вестникът посочва още, че преди две години е бил забелязан в кафене между Баня Лука и Лакташ в Босна и Херцеговина.
Известно е, че Владимир Милисавлевич, известен като Влада Будала и Милан Юришич – Юре се укриват в Белград, пише “Вечерне новости”. Сретко Калинич, главният екзекутор на Земунския клан, се укрива в три страни – Сърбия, Хърватия и Босна. Смята се, че е сформирал нова престъпна група, с която продължава да убива и да извършва обири. Най-малко данни има за движението на Нинослав Константинович. Последното, което с достоверност се знае за него, е, че се укрива в Италия близо до Неапол.
МВР на Сърбия нито за момент не се е отказало, когато става дума за издирването на тези хора. Опитва се по всякакъв начин да ги открие. Смята се, че те са потънали в “дълбока нелегалност”. Тези, които за кратко са в Сърбия, излизат малко, за да избягнат каквато и да е възможност да бъдат разкрити, пише вестникът.
И петимата издирвани земунци са осъдени и имат големи присъди. Доказано е, че са участвали в убийството на премиера на Сърбия Зоран Джинджич, както и в многобройни ликвидации, извършени от Земунския клан. По-специално Милош Симович има присъда от 30 години за участието в убийството на Зоран Джинджич, както и присъда от 40 години за участие в убийства, отвличания и терористични действия. БЛИЦ