Бургаски студент сключи споразумение с прокуратурата и се размина с условна присъда за държане на високорискови наркотични вещества. Младият мъж, който работел като рекламен агент, е спипан с близо 30 гр канабис в началото на миналата година, пише Флагман бг.
Н. Л. се издънил, след като при рутинна проверка на улицата полицаите открили у него полиетиленова ръкавица със суха тревна маса и връхче от канабисово растение. Намереното количество наркотик не било голямо – малко над 1 гр, но било достатъчно основание за ченгетата да претърсят и квартирата на младежа. В жилището униформените се натъкнали на полиетиленов плик с около 26 гр канабис.

Н. Л. се признава за виновен за държане на високорискови наркотични вещества. Сключва споразумение, одобрено през тази седмица от Районния съд и получава 10-месечна присъда, която е отложена за срок от 3 години.

Магистратите дори не налагат глоба на студента, мотивирайки решението си с множество смекчаващи вината обстоятелства, включително, че до този момент младият мъж е с чисто съдебно минало. Н. Л. ще трябва да се бръкне единствено с малко над 400 лв. за разноски по делото.