Истински удар са направили служителите на реда в Лом, съобщиха от пресцентъра на МВР. Униформените са разбили наркооранжерия в дома на младеж, откъдето иззели голямо количество дрога.
 
Вчера след сигнал за притежание на наркотични вещества криминалисти от Лом са провели специализирана полицейска операция. Извършена е проверка на частен дом в крайдунавския град, обитаван от 26-годишен криминално проявен и осъждан местен жител.
 


При извършеното претърсване на втория етаж на къщата са намерени и иззети 28 стъклени буркана, съдържащи общо 29.97 кг суха зелена листна маса канабис, 37 полиетиленови пликчета със семена от различни сортове канабис, 2 кутии със 131 грама бяло прахообразно вещество и 3 електронни везни.
 


В помещение на първия етаж на къщата е открита метална конструкция с полиетиленово покривало, обособена като оранжерия за отглеждане на канабис, с монтирани уреди за вентилация, осветление, подгряване, контрол на влажността и поливане. От помещението са иззети влагоабсорбатор, 3 мелнички за канабис, още една метална конструкция с полиетиленово покривало, която не била монтирана. Намерени са още препарати за растителна защита, за наторяване и регулация на киселинноста на почвата и 32 празни саксии със следи от пръст в тях.
 


Над окачен таван от дървени летви криминалистите намерили укрити пистолет – револвер със срязана цев и заличен сериен номер, 163 патрона от различен калибър и 14 гилзи. От къщата са иззети още мобилни телефони и сим карти.
 


По случаите са образувани две досъдебни производства. 26-годишният е задържан за срок от 24 часа в ареста в Лом и предстои да му бъдат повдигнати обвинения.