Жителите на столичния квартал "Ботунец", които протестират заради убийството на 18-годишен младеж от полицай, възнамеряват да продължат с акциите си всяка вечер, докато не бъдат освободени от ареста другите двама младежи, заподозрени в нападение и кражба. 

Те настояват да бъде наказан полицаят, който простреля младежа. Майката се обърна към охраняващите протеста полицаи:

"Господин полицай, не се смей, защото никой не е застрахован, детето ми не е рецидивист и убиец, а убийците сте вие, вие ми убихте детето".

"Нека да бъдат освободени. Искаме справедливост за Светльо и нека полицаят бъде наказан", заяви жител на квартала. 

"Ние дойдохме да протестираме за момчето. Искаме справедливост, това е всичко, искаме справедливост. Не го познавам, не съм от тука, но съм чула за него и съм на протеста заради това да го подкрепя", каза друг.

"Протестираме, за да освободят момчетата и полицаят да понесе наказанието. Момчетата и тримата ги познаваме. Не са такива момчета, не са лоши момчета. Много добри момчета са даже. Всеки ги знае и на всички са помагали", казаха участници в протеста.

Близките на 18-годишния младеж ще заведат дело. Това каза пред БНТ майката на момчето Мария Богданова.


Според нея в заключението на съдебните медици, което е прочела, пише, че изстрелът е бил в гръб и е засегнал белия дроб на сина ѝ.

Близките на 18-годишния Светослав, казват, че не знаят да е имал проблеми с полицията. Младежът живеел заедно с по-големия си брат в апартамента в Ботунец. Работил като продавач в столичен мол.

"Светльо не е контингент на полицията. Мога да го докажа с факти. Мога да изкарам досие. Не може да говорят постоянно, че сина ми е циганин. Моето дете е убито. По какъв начин, ще се докаже, но ще търся справедливост", заяви майката. 

Тя вече е наела адвокат.

Според източници от разследването, полицаят е използвал личното си оръжие, за да стреля, защото неговото изпаднало при преследването. 

Все още не е ясно дали полицаят ще бъде привлечен като обвиняем.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук