Стана ясна самоличността на задържания бургазлия, който вчера най-нагло сече пътя на жандармеристи и ги изпревари от дясно. Това е 34-годишният Алекси Иванов от Бургас, пише "Флагман".
Както БЛИЦ съобщи, мъжът управлявал мощен мерцедес CLS 63, с който на кръговото на изхода на Бургас, посока Несебър, предприема опасно изпреварване на служебен автомобил на униформени. След кратка гонка полицаите го спират около разклона за Каблешково посредством звуков сигнал и установяват, че дори управлява автомобилът си пиян.

Униформените свалят регистрационните знаци на автомобила, но там попадат на изненада. Под тях те откриват и две пакетчета с бях прах. След като бил подложен на дрегер за наркотици, уредът отчел наличието на употреба на кокаин и метамфетамин. 
 Общо 141 случая на територията на Бургаска област на свалени регистрационни табели на МПС, управлявани от неправоспособни водачи или такива, които са собственици на автомобила и са шофирали след употреба на алкохол или наркотични вещества, са отчетени от края на м. януари до момента от служителите на Пътна полиция при ОДМВР – Бургас.
 От влизането в сила на законовите промени – 21.01.т.г. към днешна дата и по трите показатели са регистрирани случаи на свалени табели, като важно е уточнението, че катаджиите свалят табелите не само ако водачите въобще не притежават шофьорска книжка или са с отнета такава, а и ако срока на шофьорското им свидетелство е изтекъл. От съществено значение и още един факт, който мнозина водачи вероятно са пропуснали – с последните законови изменения служителите на «Пътна полиция» могат да дерегистрират и кола, чийто собственик я е дал на неправоспособен водач. И ако досега санкцията бе спиране от движение на колата за срок до един месец, от началото на юли срока е увеличен от шест месеца до една година.