Битият ръководител на "Атака" в Петрич е разпознал нападателите си и е съдействал на полицията. Четирима души нападнали атакиста и го завлекли в мистериозна стая, където го накарали да подпише декларация, че се отказва от касирането на изборите, като му предоставили и бланка на партия "Атака" и изискали да се разпише, че подава оставка. Това разказа за Агенция БЛИЦ Волен Сидеров, лидер на опозиционната партия. Междувременно ченгетата спипаха и още един от биячите - Димитър Шумаров- Чумата, който е гард на задържаният по-рано Марио Минев.
Става дума за борба за заемане длъжността общински съветник, като Марио Минев, който вече се e занимавал с политика искал да вкара близката си Мая Бояджиева като общински съветник. Побоят станал в апартамент над местна пицария, след като атакистът отказал да подпише декларации, предлагани му от насилниците.  Съпругата на Минев пък влезнала в местния политически елит още тази събота, като е спечелила местни избори. Около 40 000 лева трябвало да отдели бизнесмен, който иска да вкара свой човек за общински съветник, разказват местни хора.
Според разказите на пострадалия, които ни бяха предадени от Волен Сидеров декларацията е донесена лично от шофьора на Парапунов, който бил представител на партия "Ред, законност и справедливост". Самият Парапунов също се мернал по време на побоя, разказа Сидеров. Михаил Миков е уверил Павел Шопов, че се действа много сериозно по въпроса за разкриването на всичките извършители. Минути след това бе заловен и втори извършител - Димитър Шумаров, който е гард на спипания по-рано Марио Минев. В момента от "Атака" внасят протестна декларация в Парламента.
Задържаният е 44-годишният Марио Минев, известен още като "човека Митница". Той е ексмитнически инспектор на ГКПП - Кулата. За него по време на частичните избори в Петрич се твърдеше, че купува гласове. Съпругата му Виолета е избрана за общински съветник от листата на "Съюза на комунистите в България". От този съюз влезе в местния парламент и колегата й от цигански произход Филип Ангелов. Преди време Марио Минев беше на второ място в листата на комунистите във Варна. По-късно беше освободен от длъжност в митниците със заповед на Асен Асенов. Марио Минев имал кабелна телевизия и хотели, показа проверка на Агенция БЛИЦ /БЛИЦ