На задържаните преди 2 дни в Бургас каналджии на бели робини Бургаският окръжен съд постанови постоянна мярка „задържане под стража", предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в морския град.
На 22 октомври полицията в Бургас арестува двама мъже и две жени и обяви за издирване петия член на престъпната група. Срещу сводниците бяха повдигнати обвинения за трафик и склоняване към проституция.  
Групата е стопанисвала два клуба в Бургас – "Сименс клуб" и бар "Калигула", както и две квартири, разположени в центъра на града. В хода на полицейските действия освен пълнолетни жени, предоставящи сексуални услуги срещу заплащане, са установени и няколко непълнолетни проституиращи момичета.
Органите на реда са констатирали, че част от момичета, работещи на територията на бургаските клубове и квартири, са от Северна България / от Врачански и Монтански регион/, като същите са набирани под предлог за работа с високо заплащане, тоест налице е канал за набиране на "бели робини" и осъществяване на вътрешен трафик.
В процеса на работа е установено, че придобитите по незаконен начин парични средства се изпират, чрез инвестиции в големи строителни обекти по Черноморието.   /Марина Шиварова, БЛИЦ