Тримата опасни рецидивисти Испанеца и Кокича, които тероризираха цяла София, са арестувани. Това съобщиха от МВР.

На 5 декември, в хода на специализирана операция на територията на ж.к. „Лагера“, автопатрул на Шесто РУ забелязал трима мъже да влизат в пререкания с  гражданин и да бягат.  

Полицаите действали незабавно и след кратко преследване групата била задържана - двама от униформените, а третият - от гражданина. При залавянето мъжете направили опит да изхвърлят част от носените вещи.

В хода на последвалата проверка било установено, че те са от активния криминален контингент „домови кражби“, с множество криминалистически регистрации и осъждани за кражби, известни в ъндърграунд средите с прякорите „Испанеца“, и „Кокича“. 

В хода на проведените действия е изяснено, че малко по-рано, придружаван от майка си, мъжът видял тримата, натоварени с раници и чанти, да излизат от жилищна кооперация. Направило му впечатление, че са непознати за района и ги попитал какво търсят. Вместо отговор те избутали жената и побягнали.

При последвалите обиски от тях са иззети множество накити, парични суми в различни валути и инструменти за преодоляване на заключващи механизми, за притежанието на които не дали смислено обяснение.

В рамките на разследването са извършени претърсвания в няколко жилища на територията на столицата, където са намерени и иззети множество вещи, в това число бижута, часовници и предмети подпомагащи престъпната им дейност.  

За част от намерените накити към момента не е установено от къде са отнети.

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, задържаните са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл.195 от НК. Наложени са им мерки задържане под стража“ за срок до 72 часа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук